De volledige gebitsprothese

Deze wordt vanuit de basisverzekering voor 75% vergoed. Bent u aanvullend verzekerd dan wordt deze bijna of geheel vergoed.

 

Frame- of plaatprothese

Deze worden, afhankelijk van de soort verzekering die u heeft afgesloten, geheel of gedeeltelijk vergoed. Kijkt u van te voren uw polis goed na.

 

De totale behandeling

Allereerst is er een oriënterend gesprek, waarbij wensen en eerdere ervaringen met u worden besproken. Dit is belangrijk voor het verdere verloop van de behandeling. Het geeft u inzicht in wat er gaat gebeuren.

Dit oriënterende gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.
 • Eerste afspraak
  Tijdens het eerste bezoek wordt er van uw boven- en onderkaak een afdruk gemaakt. Hiervoor gaat u “happen” in een zachte substantie. Het “happen” gebeurt bij ons in een stoel waarbij u rechtop blijft zitten en waardoor u zich niet benauwd hoeft te voelen. Velen van u zien met name op tegen deze 1e afspraak door vervelende ervaringen uit het verleden. 

 

 • Tweede afspraak
  Er wordt nu een tweede precisie afdruk gemaakt om een goede pasvorm te krijgen. Van deze afdrukken worden gipsmodellen gemaakt die de basis zijn voor uw nieuwe gebitsprothese.
  Door middel van een beetregistratie wordt bepaald hoe lang de boventanden moeten worden en hoe groot de ruimtes zijn tussen uw boven- en onderkaak.
  Samen kijken we naar de juiste kleur en de grootte van de tanden, en bespreken de zetting. Uw inbreng is hier van groot belang. Al deze gegevens dragen bij aan een optimaal resultaat.
 • Derde afspraak
  De belangrijkste afspraak. Alle voorgaande gegevens zijn verwerkt en het wasmodel is klaar. De tanden en kiezen staan op de juiste plaats en u kunt passen. Natuurlijk is het mogelijk uw partner of een kennis mee te nemen om samen te bepalen of u de pasprothese mooi vindt.
  Er is tijdens deze afspraak volop de gelegenheid om wijzigingen aan te brengen. De prothese moet “mooi zitten” maar moet evengoed prettig en optimaal kunnen worden gedragen bij het eten en praten.

 

 • Vierde en tevens laatste afspraak
  Het wasmodel is, met behulp van speciale apparatuur, omgezet in kunststof. Tijdens deze afspraak wordt de nieuwe prothese geplaatst. Wij zullen de pasvorm controleren alsook het goed sluiten van de kiezen zodat u met een tevreden glimlach bij ons de praktijk verlaat. Tevens bespreken wij tijdens deze laatste afspraak hoe u het beste uw gebitsprothese kunt onderhouden.